Benefit Plus karta – výhody, kde uplatniť, ako platiť, Cafeteria

História programu Benefit Plus siaha až do roku 2004, kedy sa otvára prvá online cafeteria, ako samotní tvorcovia svoj nápad nazývajú. Ďalší významný krok je potom zavedenie elektronických stravných lístkov prepojenie Benefit Plus karty so súkromnou platobnou kartou a je prvým takýmto prepojením u nás.

benefit plus plastova zamestnanecka karta perfect cards opava
karta Benefit Plus

Ako funguje karta Benefit Plus?

Program Benefit plus  je postavený na zmluvných záväzkoch a to sa spoločnosti Benefit Management podarilo so svojimi 13 000 partnermi a ich služby využíva pre svojich zamestnancov už viac ako 500 firiem.

Samotný princíp vyšiel zo zákona o dani z príjmov Zákon č. 301/2019 Z. z. (§ 5 sa odsek 7 dopĺňa písmenom r), schválenej v roku 2019 (účinnej od 1. 1. 2022), môže zamestnávateľ poskytnúť nepeňažný príspevok zamestnancovi do výšky 500 €, ktorý nepodlieha zdaneniu a odvodom.

Realizácia konceptu prepojenia firiem, ponúkajúca svoje služby so spoločnosťami, ktoré tieto služby poskytujú svojim zamestnancom je vec naozaj náročná a stojí za ňou určite veľa úsilia, ktoré určite zasluhuje veľké ocenenie. Ak sa pozrieme navyše na ďalšiu zaujímavosť Benefit Plus karty vidíme, že sa tento program dokonca podieľa na výučbe ľudí o zdravom životnom štýle, čo je určite veľmi záslužné a tento nápad rozhodne stojí za to viac preskúmať.

benefit plus perfect cards opava

Výhody programu Benefit Plus

  • Zamestnanec je v benefitových bodoch oslobodený od dane z príjmu a odvodov (sociálne a zdravotné poistenie), tzn. oproti mzde ušetrí až 30% .
  • Zamestnávateľ ušetrí na odvodoch až 35,2 % z hodnoty benefitu.
  • Cafeteria  – zamestnanec tu nájde užitočné benefity, ktoré často nakupuje.
  • Zamestnanec má hneď k dispozícii celý obnos bez zrážok.
  • Zamestnávateľ zase prehľad histórie odmeňovania svojich zamestnancov.

Kde uplatniť benefity?

Všetky zvýhodnené ponuky a benefity karty Benefit Plus nájdete a uplatníte v tzv. Cafeterii tu (niekedy nazývané ako Katalóg alebo Market Benefit Plus).

Cafeteria

Cafeteria je taký online shop (e-shop) s ponukou benefitov karty Benefit Plus. Vyberáte si tu zo skutočne veľkého množstva zážitkov, služieb, občerstvenia, športového vyžitia, vzdelávania, zdravotníckych zariadení, ale napríklad aj dovolenky, ktorá je u Benefit Plus dnes už v takom rozsahu, že jej súčasťou je aj napríklad cestovná agentúra.

Kto môže Benefit Plus využívať?

Výhody Benefit Plus programu môže využiť každý zamestnanec firmy (vrátane jeho najbližších rodinných príslušníkov), ktorá ponúka Benefit Plus kartu.

Plastové karty ako marketingový nástroj

O kúzle malého, avšak efektívneho marketingového nástroja, akým je plastová karta, sme sa zmieňovali už v minulých článkoch. Dnes sme si ukázali, ako sa dá z jej využitia vymyslieť celé podnikanie a fantázii sa ani tu medze nekladú. Napríklad aj vy premýšľate o nejakom projekte, ktorý by vám, rovnako ako tomu je u Benefit Plus, mohla pomôcť uchopiť a dotiahnuť k realizácii práve plastová karta a nemusí ísť nutne o veľkolepé projekty.

Zamestnanecké karty ako sú Benefit Plus taktiež tlačíme a dodávame. Vyrábame napríklad plastové karty s funkciou malého pravítka pre stavbárov alebo karty slúžiace ako kľúče do nákupných vozíkov. Okrem klasických PVC kariet vieme vyrobiť aj EKO karty rozložiteľné v prírode, aby sme uspokojili aj dopyt firiem s ekologickými hodnotami. Zaujímavo vyzerajú napr. transparentné karty s matnou lamináciou, ktoré pôsobia, ako „zmrznutý“ efekt a napríklad vizitky vyzerajúce, ako platobná karta vždy zaujmú.