AI Umelá Inteligencia – nahradí človeka?

Aká je naša budúcnosť v dobách, kedy nás nahrádza počítač nielen vo výrobnom priemysle a v pozíciách súvisiacich s fyzickou prácou, ale aj v inteligencii a v pozíciách manažérskych, ktoré vyžadujú vyšší intelekt? Čo bude nasledovať, až ani ľudia z kancelárií nebudú vo firmách takí potrební? Možno to tak vyzerá a mnohí vizionári o tom tiež hovoria, že žijeme vo veľmi prevratnej dobe, pretože s príchodom AI nastáva nová etapa v technológiách. Domnievame sa, že niečo podobné sme ešte nikdy, ako ľudstvo nezažili. Ale je to skutočne tak?

clovek vs ai perfect cards opava

Ľudstvo zažilo historicky už toľko zmien, že ani tento technologický nástroj nie je vlastne žiadnou prevratnou novinkou. Vždy totiž záleží na jednotlivcovi, ako sa k určitým veciam postaví. Ten, kto prijme tézu o tom, ako mu AI vezme prácu a on na tom bude zle, tak sa mu presne toto stane. Kto však využije AI len ako nástroj vo svojej práci a nebude sa zaoberať tým, akú skazu to v budúcnosti prinesie, vyťaží z toho pre seba len to najlepšie a jeho budúcnosť bude svetlá a perspektívna.

Môžeme podliehať správam, ako AI nahradí človeka. Rovnako ako vo svojej dobe ľudia tvrdo fyzicky pracujúci vnímali, že môžu postupom času prichádzať o svoju prácu a budú nahradení strojmi. Ale ani vtedy nepáchali všetci prepustení hromadnej samovraždy, ale mnohí čo mali, ako sa hovorí „za ušami“, tak túto na prvý pohľad nie práve optimistickú situáciu, keď zostali doma bez práce, využili a začali sa sebarealizovať. Dnes sú to napríklad úspešní živnostníci a podnikatelia, ktorí sa neobávajú ani AI, pretože vedia, že majú svoj život vo svojich rukách a vo svoje schopnosti veria. Veľa z nich tiež už teraz premýšľajú ako AI využijú vo svoj prospech a posunú tak svoj biznis násobne ďalej.

V poslednej dobe sa veľmi zintenzívnilo vnímanie a uvedomenie mnohých ľudí. S tým môže súvisieť aj rozvoj nielen v technologickej oblasti, kde možno dalo ľudské vedomie priestor pre novšie myšlienky as tým súvisiaci vývoj napr. internetu, aplikácií, sociálnych sietí a prepojenia celého sveta cez internet. Práve vďaka tomu sa však mnoho ľudí vracia k prirodzenosti.

Vznikajú čoraz viac napríklad súkromné ​​školy so slobodným a partnerským prístupom, pretože ľudia na jednom konci sveta vidia, ako nejaká iná a prirodzenejšia výuková metóda funguje na druhom konci sveta. Tieto metódy vedú deti tak, aby sa zachovala ich integrita a tvorivosť, namiesto toho aby sa potláčala. A tento princíp podporuje samotnú prirodzenosť v spoločnosti. Pretože človek, ktorý je od mala zvyknutý sa pohybovať vo svojej prirodzenosti, si bude len ťažko vytvárať „obranný štít“, na odrážanie útokov a tlaku jeho rodičov a učiteľov. Ten môže okolo seba šíriť zase iba prirodzenosť.

Tak napríklad výchova detí v Českej republike, ktorú zažili ešte „Husákove deti“ (70. roky) je v našej krajine čoraz menej braná ako štandard, práve vďaka technológiám, pretože po internete sa šíri množstvo návodov, ako sa znova vrátiť k našej prirodzenosti. Dokonca sama AI vám ponúkne niekoľko spôsobov, ako sa uzdraviť na tele i na duši, keď spokojný a zdravý človek je zase o stupienok bližšie k tomu byť lepší vo svojej úlohe rodiča, alebo napríklad vo svojom poslaní.

Teda my v Perfect Cards vsádzame na živého a kreatívneho ducha človeka, pretože bez neho by tu ani samotná AI nebola. AI sa javí ako ďalší nástroj človeka, ktorý je pre neho dobrý sluha, ale zlý pán.

Ako fungujú vstupné hotelové karty?

Takmer všetky hotely používajú hotelové karty ako súčasť svojho celkového systému riadenia pre hostí. Je to preto, že hotelové karty môžu hostia ľahšie nosiť a sú lacnejšie ako rezanie mnohých kľúčov od izby. Umožňujú tiež hotelom prevádzkovať bezpečnejší, efektívnejší a modernejší spôsob. Ako hotelové karty fungujú?

Čtěte více »
Výhody plastových kariet ako vstupeniek na akcie

Scéna postpandemických akcií a udalostí vyzerá naživo a akčne. Ľudia všetkých vekových kategórií využívajú možnosť navštevovať festivaly, remeselné trhy, výstavy a miestne slávnosti. Všade vznikajú festivaly jedla a hudobné akcie pod holým nebom. Navyše trh obchodných konferencií začína lákať osoby s rozhodovacou právomocou, ale aj bežných zamestnancov späť k osobnej účasti.

Čtěte více »